Ambulante Jeugdhulp

Voor wie?

Voor ouders die ondersteuning kunnen gebruiken in de omgang en communicatie met elkaar na een relatie breuk of scheiding. Voor ouders die inzien dat strijd en ruzie met de ex-partner hun kinderen, maar ook henzelf geen goed doet.

“Ondanks de spanningen tussen mij en mijn ex konden we, dankzij de begeleiding van Patricia, goed en rustig over de dingen praten.”

Wat doet NH Mediation?

NH Mediation helpt ouders die in een conflictueuze relatie met de ex-partner zijn beland. Op een deskundige en neutrale manier zal Patricia Tearr met de beide ouders in gesprek gaan. Ondersteunt door vele jaren ervaring in de ambulante gezinsbegeleiding, de familie mediation en als SCHIP Expert behandelaar is Patricia in staat om langdurige en heftige conflicten samen met de betrokkenen op te lossen of op zijn minst te verzachten.

Het Schip traject is een traject wat meestal na het beëindigen van de relatie wordt gestart. Hierbij is aandacht voor datgene wat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel dat de ex-partners weer opnieuw met elkaar in gesprek kunnen als ‘partners in ouderschap’.

Starten veel ouders in het begin met weinig tot geen hoop, al na enkele gesprekken voelen ze dat er een ‘uitweg’ uit het conflict is. Iets dat door beide partijen vaak al lang gewenst werd, maar wat meestal niet eerder lukte.

Waarbij kan ik jullie helpen?

NH Mediation biedt laagdrempelige hulp voor ouders. De oplossings- en vraaggerichte methodiek is een belangrijk uitgangspunt van waaruit gewerkt wordt.

We kijken vol vertrouwen naar de toekomst, elk probleem biedt mogelijkheden voor het vinden van eigen oplossingen waarbij de hulpvraag van de betreffende ouders leidend is.

“Door inzet van Patricia bij onze scheiding kregen we ook voldoende handvatten hoe we met de kinderen over de scheiding konden communiceren. Ze was ook bereid om bij moeilijke gesprekken met de kinderen aanwezig te zijn.”

Vergoeding

NH Mediation biedt hulp die valt onder ‘ambulante jeugdhulp’. NH Mediation heeft een contract afgesloten met de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. De (ambulante jeugd-) hulp wordt tot het 18e jaar van het kind voor 100% vergoed als je een verwijzing hebt van bijvoorbeeld de huisarts, de praktijkondersteuner of het Sociaal wijkteam van de gemeente waar je woont.

Contact

Willen jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij? Of willen jullie eerst (telefonisch) overleggen om te zien of NH Mediation bij jullie past? Dat kan natuurlijk. Bel me op 06-36044718 of mail naar patricia@nh-mediation.nl voor een afspraak.

Website SCHIP Methodiek: www.schipaanpak.nl

als het samen even niet meer lukt